Bästa sättet att stöldmärka verktyg

Att stöldmärka alla verktyg är idag ett måste för att förhindra stölder och dessutom återfå borttappade och kvarglömda verktyg ute på arbetsplatserna. Här är brännstämpeln helt överlägsen till en permanent stöldmärkning på plast, trä, gummi och läder.

Stölder av verktyg i lokaler, ute på arbetsplatser eller i servicebilar är ingen ny företeelse, det har förekommit under lång tid. Många företag upplever att problemen har ökat under senare år vilket resulterar i förseningar och dyra kostnader för nyinköp. Ett annat problem kan vara internt i till exempel servicebilar där det ska finnas en uppsättning verktyg i varje bil och med hjälp av en brännstämpel går det att både numrera verktygen samtidigt som de får en effektiv stöldskyddsmärkning.

Vi ser även problematiken med hur svårt det kan vara att särskilja verktyg och maskiner ute på arbetsplatser, med en tydlig stöldmärkning som består av företagets namn eller organisationsnummer kommer man oftast tillrätta med dessa problem. Dessutom kan upphittade verktyg återlämnas av polis eller den som hittat verktygen.

Med andra ord, ta kontrollen över företagets verktyg och satsa på stöldmärkning med brännstämpel eller Idamexbrickan.