Tips för att stöldmärka datorer

Stöldmärka datorer – enkelt roligt och smart

Är datorerna på kontoret utsatta för stöldrisk eller brukar de glömmas på bussen, flyget, kaféet eller andra offentliga platser? Var inte orolig. Det går att skydda datorer och se till att borttappade datorer återlämnas till er.

Ett bra tips är stöldmärkning

Du kan snabbt göra datorerna mindre stöldbegärliga och dessutom se till att de blir spårbara tillbaka till er. Det har visat sig att en effektiv märkning som ej går att plocka den utan åverkan kan göra susen och lägger man dessutom in spårbara uppgifter till er så blir det helt perfekt.

Klas Sjöberg har under lång tid satt sig in i hur vi bäst skyddar oss mot stölder. – Ett effektivt märksystem är absolut värt att satsa på, det både höjer säkerheten och visar vem föremålen tillhör. Klas delar här med sig av sina bästa tips.

6 tips till stöldmärkta datorer

  1. Bestäm vilka föremål ni vill stöldmärka.
  2. Välj stöldmärkning med varningstext och organisationsnummer.
  3. En löpande nummerserie skapar god inventariekontroll och spårbarhet.
  4. Gör en förteckning med benämning (dator), inventarienummer, placering och användare.
  5. Vid eventuell försäljning ange stöldmärkningsuppgifter på kvitto.
  6. Montera varningsdekaler på dörrar och fönster i markplan.

Var rädd om företagets datorer

Vi kan inte nog ofta påpeka hur viktigt det är att företagets eller organisationens datorer handskas med varsamhet, vi lever i ett sårbart samhälle. Stölder, glömska och rent slarv kan ställa till med stora problem och kostnader. Det går att skydda sig till en låg kostnad som dessutom går fort att applicera på alla viktiga föremål.

Det mesta går att stöldmärka, nästan

Stationära och bärbara datorer, IT-föremål, mobiler, teknik och övriga inventarier märks effektivt med stöldmärkning QR-kod eller logo.

Handverktyg, utemöbler, m.m. märks bäst med Idamex brännstämplar. Företag som Skanska, Veidekke, NCC, Ahlsell och Derome gör så!