Vart köper jag brännstämplar?

En brännstämpel med egen gravyr måste vara av bra kvalitet på gravyr och värmekolv, så var noggrann när du köper din brännstämpel. Gravyren är den delen av brännstämpeln som värms upp för att sedan tryckas försiktigt mot det föremålet som ska märkas.

Innan du köper din brännstämpel

Tänk på att välja en lämplig storlek på stämpeln och även vad du vill ska stå på brännstämpeln, logo, företagsnamn, text eller figurer. Ja allt är möjligt, det är bara fantasin som sätter gränserna. Så var du köper brännstämpeln kan ha stor betydelse, ett företag som arbetat sedan 1990 med brännstämplar är Nordisk Stöldmärkning, de utför graveringen här i Sverige, vilket borgar för högsta kvalitet.

Att brännmärka på trä, läder och plast har vi gjort länge här i Sverige. För länge sedan var stämpeln i järn som hettades upp över öppen eld. Idag finns visserligen stämplar att köpa som hettas upp över öppen eld eller gasolbrännare, men vanligtvis är de elektriska 230 volts stämplar som vi köper. Så ett bra tips får nog bli: Köp brännstämpeln från ett välrenommerat företag som har samlat på sig en stor erfarenhetsbank av kunskaper.