Brännmärkning som stöldmärkning

Med en brännstämpel kan verktyg, maskiner, möbler och övriga inventarier stöldmärkas på ett effektivt sätt. Brännstämplar ger en bestående stöldskyddsmärkning på trä, plast, läder och gummi. Vilket har visat sig vara ett mycket effektivt sätt att förhindra stölder. Själva inbränningen görs oftast med företagets namn och ger en bestående stöldmärkning i materialet, vilket inte går att utplåna utan kraftig åverkan.

Fördelarna med brännmärkning är många – föremålen blir inte lika intressanta att stjäla – tjuven får det svårare att sälja stöldgodset vidare – vem som är ägaren till sakerna visas tydligt.

För länge sedan ristade man med en gravyrpenna in företagsnamnet på alla stöldbegärliga föremål. När brännstämpeln kom upptäckte man snabbt att varje märkning gick snabbare att utföra och blev dessutom mycket snyggare och tydligare.

Ett annat vanligt problem på arbetsplatser är att verktygen lätt blandas samman med andra företags verktyg. Här ser vi ett stort behov av en permanent märkning som visar ägaren till varje föremål. En brännstämpel uppfyller dessa behov av stöldmärkning till plast, trä, läder och gummi. Till metallytor finns en stöldskyddsmärkning som vulkaniseras fast på metallytan.