Beställa inventarieetiketter

När du beställer inventarieetiketter bör du fundera på vilken nummerserie du önskar beställa, till exempel 0001 – 1000. Alla inventarier som ska märkas får därmed ett unikt inventarienummer som kan kopplas till inventarieregistret/anläggningsregistret. Därmed skapar du en bra kontroll över alla inventarier och underlättar även kommande inventeringar.

Inventarieetiketter är en förutsättning för bra inventariehantering

Med bra rutiner i verksamheten kan du enkelt hålla koll på alla inventarier, var de finns och när de ska bytas ut eller vid stöld och borttappade föremål så underlättas en snabb identifiering av vad som saknas. När du har märkt upp alla inventarier med inventarieetiketter första gången så är det lätt och snabbt att sedan märka upp nyinköpta inventarier.

Välj inventarieetiketter med organisationens namn

Ett bra tips är att beställa inventarieetiketter med både företagsnamn och inventarienummer. På så vis visar ni vem ägaren är till datorn, surfplattan, mobilen, möbeln, verktyget och andra teknikföremål.

Hur ofta ska inventarierna inventeras?

Rekommendationen är minst en gång per år som du ska inventera alla inventarier. Det låter mödosamt men behöver inte vara det, med bra rutiner vid nyinköp och uppmärkning med registrering i anläggningsregistret blir det lätt. Se bara till att ni alltid beställer inventarieetiketter i god tid och utser en ansvarig som sköter jobbet.