Brukar du tappa bort saker?

Tyvärr är det alltför lätt och vanligt att vi tappar bort saker som nycklar, datorer, mobiler och surfplattor. Vi har nog alla upplevt stressen och frustrationen när vi upptäcker att något saknas. Var kan jag ha förlagt nycklarna eller glömt datorn och mobilen?

Det finns en lösning

Förutom att du alltid ska vara försiktig med var du lägger ifrån dig dina kära ägodelar så finns det bra tjänster att beställa. Vi känner nog alla till tjänsten nyckelbrickor med abonnemang, där åtta av tio borttappade nycklar kan återlämnas till sin ägare. Det finns även en tjänst för datorer och mobiler som heter If Found, ett litet klistermärke sätts på datorn och mobilen. Upphittaren kan lämna föremålet till polisen och med hjälp av uppgifterna på märkningen återlämnar polisen det borttappade föremålet till er.

Borttappat

Ett stort problem är att många upphittade föremål som lämnas in till hittegodsavdelningar runt om i Sverige saknar någon form av ID-märkning. Polisen får svårt att spåra ägaren till det upphittade föremålet, ofta går det inte alls. Däremot kan märkta datorer, mobiler och nyckelbrickor återlämnas till sin ägare tack vare If Found och Nyckelbrickan. Så ett bra tips är att beställa någon tjänst som underlättar för polisen att återlämna dina borttappade saker.