Har du koll på alla inventarier?

Ett tips inför hösten kan vara att se över företagets inventarier. Bärbara datorer, IT, mobiler, teknik, verktyg och nycklar kan lätt tappas bort, förläggas eller i värsta fall bli stulna. Lägg några timmar på att inventera allt och se om något saknas. Det är även ett bra tillfälle att märka upp nyinköp med inventarieetiketter eller stöldmärkningsetiketter och kolla att alla nycklar har en nyckelbricka med abonnemang.

Tryggt företag

Det kan ta lite tid att skapa bra rutiner och koll på inventarierna, men när det väl är gjort blir det riktigt bra och allt rullar på som vanligt. Ett bra tips är att inventera alla inventarier minst en gång per år, på så sätt sparar ni tid, pengar och frustration över saker som saknas.

När ska man inventera?

Vi brukar inventera i samband med bokslut, samtidigt som vi ser att många företag passar på när det är lite lugnare i verksamheten. Vilket låter som ett bra beslut och viktigast är att den årliga inventeringen verkligen utförs. Behöver du beställa inventarieetiketter eller stöldmärkningsetiketter så gör du det här. Och sen var det den där populära nyckelbrickan med abonnemang som du med fördel beställer här.

Som du ser så är det inte speciellt svårt att skapa rutiner och hålla koll på företagets, skolans och kommunens inventarier. Viktigast är nog att vi tar i tu med det och inte väntar till nästa månad eller år.