Inventariemärka verktyg

Vi ser ett skriande behov efter att inventariemärka verktyg med ett löpande inventarienummer som kan kopplas till inventarieregistret. Ända sättet att skapa kontroll över verktyg är med en brännstämpel eller inventarieetiketter som fästes på verktygen. Nummerserien väljer ni själva och den kan anpassas efter anläggningsregistret eller förteckningen över alla verktyg.

Ett bra tips är att märka upp vid nyinköp

Bra rutiner är aldrig fel, om du tar för vana att märka upp dina nyinköpta verktyg på en gång så är du säker på att det verkligen blir gjort. Oftast är det de nyaste verktygen som får fötter eller blir stulna.

Brännstämpel med lösa siffror

Dyrt och arbetsamt att köpa nya verktyg

Vi gör alla vad vi kan för att slippa problem med verktyg som försvinner, blandas ihop ute på arbetsplatser eller blir stulna. Att vara försiktig med var man lägger verktygen och förvarar dom under natten är självklart viktigt. Ett bra märksystem underlättar kontrollen och kan dessutom förhindra stölder samtidigt som borttappade verktyg kan återlämnas till sin ägare. Ett företag som har specialiserat sig på dessa problem är Nordisk Stöldmärkning med sajter som stoldmarkning.se och brannstampel.se.

Värt att tänka på

En brännstämpel ger en bestående märkning på trä, plast, läder och gummi – Stöldskyddsmärkning med lim ger en bestående märkning på plast (ej verktyg) och metallytor – Inventariemärkning skapar bra kontroll på alla inventarier.