Etiketter till märkning av inventarier

Minst en gång per år behöver vi beställa etiketter till uppmärkning av företagets inventarier, alla nyinköpta inventarier som datorer, IT-prylar, teknik, mobiler, verktyg och maskiner behöver märkas. Vi har nämnt det här tidigare, men det enda sättet att få en bra ordning och kontroll över arbetsplatsens inventarier är märkning med numrerade etiketter.

Låt etiketterna göra jobbet

Ett bra tips är att beställa etiketter med både ett löpande inventarienummer samt företagets/organisationens namn, på så sätt visar ni vem ägaren är till föremålet som ni har märkt. Det här underlättar för polisen eller upphittaren att återlämna borttappade och förlorade saker. Tänk även på att beställa inventarieetiketter med ett kraftfullt adhesiv så etiketten verkligen sitter kvar på den märkta ytan och inte lossnar efter några år. Ett alltför vanligt problem idag!

Varför ska vi etikett märka inventarier?

Inventarier är en tillgång i organisationen och vi är dessutom mycket beroende av dem. Vi klarar oss inte utan datorer, IT, teknik, verktyg och möbler i den dagliga verksamheten. Därför måste vi skapa en god kontroll och uppföljning så dessa inventarier inte försvinner eller blir stulna. Genom en effektiv märkning med petsäkra etiketter där varje inventarie får ett unikt nummer skapar vi denna ordning. En bra storlek på dessa etiketter är 40x19mm eller 50x20mm. Och du, det är inte svårt och går dessutom ganska fort att sätta på dessa etiketter. Så ett bra tips är: beställ etiketter till inventarierna.